6 Ocak 2008 Pazar

zeytinyağlı brüksel lahanası

MALZEMELER:
500 gr Brüksel lahanası
500 gr brokoli
2 soğan
4 diş sarımsak
2 kırmızı biber
2 havuç1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
8 yemek kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar su

YAPILIŞI:
İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağından pembeleşene kadar kavrulur. Sarımsak kıyılıp eklenir. Sırası ile; jülyen doğranış kırmızı biber, havuç, brüksel lahanaları ve brokoli eklenip sotelemeye devam edilir. Tuz ve şeker ile tatlandırılır. Hizasına kadar su eklenir. Hafif ateşte, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir. Tencerede ılınmaya bırakılır. Servis tabağına alarak, yeşillik ve cherry domates vb. ile arzuya göre süslenip servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)