7 Ocak 2008 Pazartesi

cevizli elma salatası (yoğurt soslu)

MALZEMELERİ:
½ demet Akdeniz yeşilliği veya İceberg marul
2 yeşil elma
1 kâse süzme yoğurt
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı mayonez
100 gr ceviz içi (dövülmüş)
Sosu için:
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine:
sızma zeytinyağı

Salatayı süslemek için:
maydanoz yaprakları
birkaç tane ceviz

YAPILIŞI:
Akdeniz Yeşilliği veya İceberg vb. marul yıkanıp elle iri parçalar haline bölünür. Servis tabağına konulur. Elmalar soyulup kararmaması için (bekletmeden) limonla ovulur. Küp küp doğranan elmalara dövülmüş ceviz içi, yoğurt, mayonez ve hardal eklenir. İyice karıştırılır ve servis tabağındaki marulların üzerine düzgünce yayılır. Salatanın sosu için; küçük bir kapta sirke, zeytinyağı ve tuz karıştırılıp çırpılır. Servis zamanı, salatanın sosu gezdirilir. Arzuya göre biraz da sızma zeytinyağı gezdirilir. Yarım cevizler ve maydanoz yaprakları ile süslenen salata, soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok: