6 Ocak 2008 Pazar

KAHVELİ VE DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

MALZEMELER:
250gr tereyağı ya da margarin
½ su bardağı hindistancevizi (arzuya bağlı)
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nescafe
100 gr damla çikolata
¾ su bardağı şeker
1 çimdik tuz
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un+buğday nişastası (yarı-yarıya)
(toplam olarak yaklaşık 2,5-3 su bardağı)

YAPILIŞI:
Yumuşatılmış tereyağı ya da margarin, şeker ve bir çimdik tuz ile ezilerek beyaz krema haline getirilir. Hindistancevizi, kakao ve nescafe, vanilya, kabartma tozu ve aldığı kadar un ve buğday nişastası eklenerek kulak memesi kıvamından daha sertçe bir hamur yoğrulur. (Hamur çok fazla yumuşak olmamalıdır. Aksi takdirde tepside dağılır.) İçine damla çikolata da eklenir ve çok küçük parçalar halinde alınıp yuvarlanır. Misket kurabiyeler arzuya göre sadece kakaolu olarak da hazırlanıp fırına vermeden önce hindistancevizine bulanabilir.) Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir. Kurabiyeleri fırında pişirirken dikkat edilecek bir püf noktası da şudur: Kurabiyeler ilk 10 dakika 160 derecelik fırında pişirilir ve daha sonra fırın ısısı 100 -120 dereceye düşürülür. 20 dakika daha fırınlandıktan sonra kurabiyeler fırından alınır. (Bu şekilde ağızda dağılan, kıyır kıyır bir kurabiye elde edilir.)
Servis Önerisi:
İsteğe göre; aynı tarif ile(içindeki kakao ve kahve çıkartılarak ve onun yerine dövülmüş fındık içi eklenerek) misket şeklinde, fındıklı un kurabiyesi de pişirilebilir. Beyaz kalacak şekilde pişirilen misket kurabiyeler daha sonra tarçınla karıştırılmış şekere bulanır.)