13 Ocak 2008 Pazar

yufkalı dârrüzziyafe köftesi

SÜLEYMANİYE CAMİÎ KÜLLİYESİ'NDEKİ MEŞHUR "DÂRÜZZİYAFE" 'YE AİT ENFES BİR SPECİAL......Bu köfte,- adından da anlaşılacağı üzere;- Süleymaniye Camiî Külliyesi içerisindeki "Dârüzziyafe" ’ ye ait spesiyalitelerden birisidir. Yaklaşık olarak on yıl önce ilk defa denediğim bu lezzetli tarif, o yıllarda yeni yayım hayatına başlayan bir yemek dergisinde, Dârüzziyafe’nin mönüsünde yer alan , Süleymaniye Çorbası, Dârüzziyafe Gizli Kebap, Mengen Pilavı, Piliç Topkapı ve daha bir çok spesiyalitenin tarifleri ile birlikte, toplu olarak yayımlanmıştı.

MALZEMELER:
200gr tavuk kıyması
150 gr dana kıyması
100 gr kuzu eti
100 gr mantar
2 soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 kahve fincanı file fıstık

2 yufka
1 yumurta
4 dilim bayat ekmek
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:
Yufka ve fıstık hariç, kalan malzeme, birlikte, kıyma makinesinde bir kez çekilir.İyice yoğrulur. Yufka düz bir zeminde açılıp serilir. Yoğrulan malzemenin içine fıstık karıştırılır. Köfte harcı yufkanın üzerine serilir. Yufka rulo haline getirilir. Rulolar bu şekilde buzdolabına konulur ve yarım saat dinlendirilir. Rulolar daha sonra 2-3 cm’lik küçük halkalar halinde kesildikten sonra şişlere geçirilip kömür ateşinde veya ızgarada pişirilir. Sıcak olarak servise sunulur.
Dâruzziyafe ile ilgili bilgi için ilgili link>>:http://www.daruzziyafe.com.tr/

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)