14 Ocak 2008 Pazartesi

bademli baharatlı pilav (düdüklüde)

Sitedeki diğer Bademli pilav tarifimize farklı, pratik bir alternatif.....

MALZEMELER:
2 su bardağı baldo veya jasmine pirinç
1 soğan
50 gr badem
50 gr kuş üzümü
2 su bardağı tavuk veya et suyu
50 gr sade yağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
2 damla limon suyu

Baharat karışımı:

1 tatlı kaşığı karabiber
1 ttalı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı yenibahar

1 tatlı kaşığı tarçın
arzu edilen baharatlar

YAPILIŞI:

Bademler hafif haşlanıp kabukları soyulur. Kuş üzümleri sıcak suda bekletilir. Pirinç, tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletilir.

Düdüklü tencereye yağlar eklenir. Bademler, renkleri dönene kadar ve hafifçe kızarana kadar kavrulur. Bademler yağdan çıkarılıp bir kenarda bekletilir. İnce kıyılmış soğanlar düdüklü tenceredeki yağda pembeleşene dek kavrulur. Kaynar tavuk veya et suyu eklenir. Su kaynadıktan sonra üzerine badem, pirinç ve suda bekletilmiş kuş üzümü ve tuz eklenir. Buhar çıkışından itibaren 5 dakika pişirilen pilav 10 dakika demlendirilir. Arzu edilen baharat karışımı eklenip harmanlanır. Sıcak olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)