MALZEMELER:
Yufkası:
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
aldığı kadar un
Kreması:
5-6 yumurta
8 su bardağı süt
6 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı şeker
1,5 kahve fincanı nişasta
1,5 kahve fincanı pirinç unu
alabildiği kadar buğday unu
1 çimdik tuz
karabiber (yöre özelliği)
Arasına sürmek için:
200 gr tereyağı
Yufkaları açmak için:
mısır nişastası
Muhallebinin üzerine serpmek için:
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
½ limon
Üzerine:
Fındık içi, cevizi içi,
Bol pudra şekeri
YAPILIŞI:
Yufka hamurun malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. 15 dakika dinlendirilir. Krema malzemesi ile, orta ateşte, devamlı karıştırarak, muhallebi kıvamında krema pişirilir. Arzuya göre (istenen miktarda) karabiber eklenir.(Karabiber, bu tatlıda yöre özelliğidir.) Yufka hamuru 14 bezeye bölünür. Her beze, tek tek, mısır nişastası serperek, baklava hamuru inceliğinde açılır. 7 yaprak, tek tek tepsiye döşenirken, araları kızgın tereyağı ile yağlanır. Ara kat olarak soğutulmuş krema döşenir. Muhallebinin üzerine 1 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı yoğurt serpilir. Diğer 7 yufka da aynı şekilde açılıp yağlanarak tepsiye döşenir. Arzu edilen şekilde dilimlenen tatlının üzerine de kızgın tereyağı gezdirilip önceden ısıtılmış sıcak (180 derecelik) fırına sürülür.
Şerbet malzemesi ile orta kıvamlı şurup hazırlanır ve ılık olarak, fırından çıkan sıcak tatlıya dökülür. (İstendiği takdirde; yufkalar grup grup ayrılıp, önce pasta tabağı büyüklüğünde (nişasta yardımıyla) açıldıktan sonra; her grup tek seferde de ince yufka şeklinde açılabilir.) Tatlı soğuduktan sonra üzeri fındık içi veya ceviziçi ile süslenir. Bol pudra şekeri serpilerek servise sunulur. (Daha hafif bir tatlı arzu ediliyorsa; şerbetsiz olarak da hazırlanabilir.)