MALZEMELER:
3 adet yumurta
3 adet yumurta
150 gram labne peyniri
1/2 su bardağı sıvıyağ
50 gr (1/2 su bardağı) tereyağı (eritilmiş, ılıtılmış)
1 çay bardağı süt
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
2,5 su bardağı buğday unu
1 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı karbonat
4 kabak (orta boy)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı kırık yer fıstığı (ya da fındık)
YAPILIŞI:
Yumurta ve labne peyniri, mixerle krema haline gelene dek çırpılır. Süt, sıvıyağ ve eritilmiş tereyağı ilave edilir. Birkaç tur daha karıştırılır. Kabakları soyulduktan sonra rendenin iri tarafı ile rendelenir ve suyu sıkılır...Kıyılmış dereotu ve rendelenmiş kabaklar karışıma eklenir. Bir spatula yardımı ile karıştırılır.Son olarak un, mısır unu, kabartma tozunu ve karbonat birlikte harmanlanarak elendikten sonra, baharatlar ile birlikte azar azar karışıma yedirilir. Tuzlu kek harcı, kek kalıbına ya da uygun bir tepsiye aktarılıp üzerine bolca fıstık kırığı serpilir. 180 derecelik önceden (ısıtılmış) fırında pişirilir. Fırından alınan kek ızgara tel üzerinde soğumaya bırakılır. (Arzuya göre cevizi içi veya fındık içi ile de hazırlanabilir.)
Yumurta ve labne peyniri, mixerle krema haline gelene dek çırpılır. Süt, sıvıyağ ve eritilmiş tereyağı ilave edilir. Birkaç tur daha karıştırılır. Kabakları soyulduktan sonra rendenin iri tarafı ile rendelenir ve suyu sıkılır...Kıyılmış dereotu ve rendelenmiş kabaklar karışıma eklenir. Bir spatula yardımı ile karıştırılır.Son olarak un, mısır unu, kabartma tozunu ve karbonat birlikte harmanlanarak elendikten sonra, baharatlar ile birlikte azar azar karışıma yedirilir. Tuzlu kek harcı, kek kalıbına ya da uygun bir tepsiye aktarılıp üzerine bolca fıstık kırığı serpilir. 180 derecelik önceden (ısıtılmış) fırında pişirilir. Fırından alınan kek ızgara tel üzerinde soğumaya bırakılır. (Arzuya göre cevizi içi veya fındık içi ile de hazırlanabilir.)