
MALZEMELER:
1 su bardağı pirinç
2 patlıcan
4-5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
3 domates
1 soğan
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı kaynar su
1 su bardağı pirinç
2 patlıcan
4-5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
3 domates
1 soğan
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı kaynar su
patlıcanları kızartmak için:
sıvı yağ
sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanlar küp küp doğranıp tuzlu suda bekletilir. Acısı çıkınca yıkanıp süzülür ve kurulanır. Kızgın yağda kızartılır.
Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir. İnce kıyılmış soğanlar ve sarımsaklar kavrulur. İnce kıyılmış maydanoz ve soyulup doğranmış konkase domates eklenerek sotelemeye devam edilir. Domatesler suyunu bırakınca pirinç eklenir. Pirinç berraklaşıp sarı renk alana kadar 8-10 dakika kavrulur. Tuz ve şeker katılarak tatlandırılır. Kaynar su eklenerek önce harlı, daha sonra kısık ateşte olmak üzere, yaklaşık 15 dakika, çok hafif ateşte pişirilir. Pilav suyunu çekince, kızarmış patlıcan küpleri eklenip harmanlanır. Demlendirilip tekrar karıştırılır. Arzuya göre süslenerek sıcak olarak servis edilir.