MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış buğday
4 domates
1 limon
2 kırmızı biber (közlenmiş)
2 su bardağı haşlanmış buğday
4 domates
1 limon
2 kırmızı biber (közlenmiş)
1 soğan
1 demet maydanoz
½ demet taze soğan
½ demet dereotu
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 patlıcan
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 demet maydanoz
½ demet taze soğan
½ demet dereotu
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 patlıcan
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Salata sosu:
1 çay bardağı nar ekşisi
tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 çay bardağı nar ekşisi
tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
süslemek için:
cherry domates,maydanoz vb.
YAPILIŞI:
Buğday akşamdan ıslatılıp ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. (Arzuya göre düdüklü tencerede aynı gün de haşlanabilir. Patlıcanlar küp küp doğranıp kızartılır ve kâğıt havlu üzerinde fazla yağları süzlür. (İsteğe göre salata patlıcansız olarak da hazırlanabilir.) Soğutulmuş buğdaylar servis tabağına veya salata kâsesine alınır ve patlıcanlarla karıştırılır. Biber, domates küçük küçük doğranır. Maydanoz, dereotu ve taze soğan incecik kıyılır.Haşlanmış mısırla birlikte buğdaya eklenir. Piyaz doğranmış soğan da salataya eklenir. Salatanın sosu için nar ekşisi, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı, ayrı bir kâsede çırpılarak hazırlanır. Tuz ve arzuya göre pul biber ile tatlandırılır. Salata sosu, salataya gezdirilir. İsteğe göre cherry domates vb. şekilde süslenerek servis edilir.
Buğday akşamdan ıslatılıp ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. (Arzuya göre düdüklü tencerede aynı gün de haşlanabilir. Patlıcanlar küp küp doğranıp kızartılır ve kâğıt havlu üzerinde fazla yağları süzlür. (İsteğe göre salata patlıcansız olarak da hazırlanabilir.) Soğutulmuş buğdaylar servis tabağına veya salata kâsesine alınır ve patlıcanlarla karıştırılır. Biber, domates küçük küçük doğranır. Maydanoz, dereotu ve taze soğan incecik kıyılır.Haşlanmış mısırla birlikte buğdaya eklenir. Piyaz doğranmış soğan da salataya eklenir. Salatanın sosu için nar ekşisi, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı, ayrı bir kâsede çırpılarak hazırlanır. Tuz ve arzuya göre pul biber ile tatlandırılır. Salata sosu, salataya gezdirilir. İsteğe göre cherry domates vb. şekilde süslenerek servis edilir.