9 Ocak 2008 Çarşamba

YENİ YIL PASTASI


Bu pastanın temel malzemesi ve yapımı, aslında klasik kremalı pasta ile hemen hemen aynıdır. Farkı sadece dekorunda ve süslemesinde olup; pasta, özellikle üzerinin ve üçgen şeklindeki yan dekorları ile çok hoş bir görünüm sergilemektedir.
(Işıklandırma yetersiz olduğu ve fotoğraf çekimi de yılbaşı arefesinde çok aceleye geldiği için; maalesef pastanın fotoğrafını (ışık ayarsız olarak) çok net ve uygun açılardan çekemedim. )

Pandispanyası, 6 yumurta ile hazırlanan klasik bir pandispanyadır. Ara kreması ise, extra olarak (bain-marie usulü eritilmiş) 125 gr bitter çikolata içermektedir.
Pandispanyanın görüntüsü ve temel (örnek) tarifi için:>>http://cafebrunch.blogspot.com/2008/01/ikolatali-pandispanya-temel-tarif.html (Bu tarif, uygulamış olduğum muhtelif pandispanya çeşitlerimin içinde favori tarifimlerimden birisidir.) Pandispanyanın bir gün önceden hazırlanması ve ertesi gün pastacı levyesi ile 3'e bölünerek -ıslatma şurubu ile birlikte kullanılarak- kremanın uygulanması tavsiye olunur.
Pastanın üzeri ve yanları da krema ile kaplanır. Dekor süslemesi yapılır. Pandispanyanın temel malzemesi ve yapımı için:>>

>>http://cafebrunch.blogspot.com/2007/11/ikolatali-antepfistikli-ganajli-pasta.html

Üzerine ve yanlarına :
90 ml süt ile çırpılmış şanti
Antepfıstığı
Sim
Pastanın üzerine ve yanına krema pompası ile şanti uygulanır. Antepfıstığı ve sim ile süslenir.

*(Not: Sim ve benzeri pastacılık malzemeleri, pastacılarda ve pastacılık malzemeleri satan yerlerden temin edilebilir. (Eminönü’nde Nüans, Fermo , ayrıca Bake-Shop, Duygu Ticaret vd...;)

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)