MALZEMELER:
300 gr salamura yaprak (küçük boy)
250 gr kıyma
1 su bardağı köftelik bulgur
5 yemek kaşığı sıvı yağ
4 soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı pul biber
2-3 diş sarımsak
Terbiyesi için:
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
300 gr salamura yaprak (küçük boy)
250 gr kıyma
1 su bardağı köftelik bulgur
5 yemek kaşığı sıvı yağ
4 soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı pul biber
2-3 diş sarımsak
Terbiyesi için:
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
YAPILIŞI:
Yapraklar sararana kadar haşlanır. Kıyma, bulgur, rende soğan, tuz ve baharatlar ile iç harç hazırlanıp karıştırılır ve yoğrulur.Yapraklar gerekirse 2 veya 3 parçaya bölünür. (Dolmalar oldukça ufak olmalıdır.) Yapraklara iç harç konulup küçük boyutlu yaprak şeklinde sarılır. Yaprakların sarılması bitince tencereye dizilir ve üzerine yeteri kadar sıvı yağ, tuz ve hizasına kadar da su konulur. Ağır ateşte pişmeye bırakılır. Yaklaşık 40-45 dakika pişirdikten sonra; terbiyesi hazırlanır. Bunun için yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılır. Dolmaların üzerine terbiyesi gezdirildikten sonra kapağı kapatılıp çok kısık ateşte 2-3 dakika daha(dolmalar, sosunu hafif çekene kadar) pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Yapraklar sararana kadar haşlanır. Kıyma, bulgur, rende soğan, tuz ve baharatlar ile iç harç hazırlanıp karıştırılır ve yoğrulur.Yapraklar gerekirse 2 veya 3 parçaya bölünür. (Dolmalar oldukça ufak olmalıdır.) Yapraklara iç harç konulup küçük boyutlu yaprak şeklinde sarılır. Yaprakların sarılması bitince tencereye dizilir ve üzerine yeteri kadar sıvı yağ, tuz ve hizasına kadar da su konulur. Ağır ateşte pişmeye bırakılır. Yaklaşık 40-45 dakika pişirdikten sonra; terbiyesi hazırlanır. Bunun için yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılır. Dolmaların üzerine terbiyesi gezdirildikten sonra kapağı kapatılıp çok kısık ateşte 2-3 dakika daha(dolmalar, sosunu hafif çekene kadar) pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.