14 Ocak 2008 Pazartesi

gül yapraklı marul salatası

(18.yüzyıl-Saray Mutfağı)

MALZEMELER :
1 marul
1/2 demet taze nane
1/2 demet tere
1/2 demet maydanoz
5-6 dal kereviz yaprağı
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avuç gül yaprağı
limon suyu
tuz

YAPILIŞI :

Marul, taze nane, tere, maydanoz, ve kereviz yaprağı yıkanıp,- salata malzemesinin sosu çekmesi için- iyice kuruması sağlanır. Salata sosu hazırlanır. Bunun için zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyu bir kâsede karıştırılır. Gül yapraklarının bir kısmı, salatanın içine karıştırılır. Salatanın sosu gezdirilir. Gül yapraklarının kalan kısmı ise salatanın üzerinde süs olarak kullanılır.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)