MALZEMELER :
1 marul
1/2 demet taze nane
1/2 demet tere
1/2 demet maydanoz
5-6 dal kereviz yaprağı
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet taze nane
1/2 demet tere
1/2 demet maydanoz
5-6 dal kereviz yaprağı
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avuç gül yaprağı
limon suyu
tuz
YAPILIŞI :
limon suyu
tuz
YAPILIŞI :
Marul, taze nane, tere, maydanoz, ve kereviz yaprağı yıkanıp,- salata malzemesinin sosu çekmesi için- iyice kuruması sağlanır. Salata sosu hazırlanır. Bunun için zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyu bir kâsede karıştırılır. Gül yapraklarının bir kısmı, salatanın içine karıştırılır. Salatanın sosu gezdirilir. Gül yapraklarının kalan kısmı ise salatanın üzerinde süs olarak kullanılır.