MALZEMELER:
1 havuç
1 havuç
1 kabak
1 patates1 domates
1 soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı haşlanmış bezelye (arzuya göre)
1 tavuk göğsü (haşlanıp, didilmiş)6 su bardağı su tuz
karabiber
tuz
nane
Terbiyesi:
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
2 yemek kaşığı un
YAPILIŞI:
İnce kıyılmış soğan ve sarımsak margarinde kavrulur. Gelişigüzel doğranmış diğer sebzeler ve salça da eklenerek 6-7 dakika sotelemeye devam edilir. 7-8 su bardağı su eklenerek sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Çorba blenderdan geçirilir. Gerekirse biraz su eklenerek çorbanın kıvamı ayarlanır. Haşlanıp didilmiş tavuk göğüs eti eklenerek çorbaya eklenir. 10 dakika daha hafif ateşte pişirilir. Çorba tuz, karabiber ve arzu edilen baharatlarla tatlandırılır. Servis zamanından biraz önce; çorbanın terbiyesi hazırlanır. Bunun için; bir kâsede yumurta sarısı, limon suyu ve un ezilip kaynayana çorbadan bir kepçe alarak ılıştırılır. Çorbanın terbiyesi, azar azar ve çorba devamlı karıştırılarak yedirilir. Çorba bir taşım daha kaynatılır. Nane serpilerek sıcak olarak ikram edilir.
İnce kıyılmış soğan ve sarımsak margarinde kavrulur. Gelişigüzel doğranmış diğer sebzeler ve salça da eklenerek 6-7 dakika sotelemeye devam edilir. 7-8 su bardağı su eklenerek sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Çorba blenderdan geçirilir. Gerekirse biraz su eklenerek çorbanın kıvamı ayarlanır. Haşlanıp didilmiş tavuk göğüs eti eklenerek çorbaya eklenir. 10 dakika daha hafif ateşte pişirilir. Çorba tuz, karabiber ve arzu edilen baharatlarla tatlandırılır. Servis zamanından biraz önce; çorbanın terbiyesi hazırlanır. Bunun için; bir kâsede yumurta sarısı, limon suyu ve un ezilip kaynayana çorbadan bir kepçe alarak ılıştırılır. Çorbanın terbiyesi, azar azar ve çorba devamlı karıştırılarak yedirilir. Çorba bir taşım daha kaynatılır. Nane serpilerek sıcak olarak ikram edilir.