MALZEMELER:
1 karnabahar
1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyu için)
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Gratine etmek için:
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
Karnabahar tuzlu suda haşlanıp süzülür. Çiçeklere ayrılıp borcama dizilir. Üzerine (kavrulan un, tereyağı ve süt ile) klasik beşamel sos hazırlanır. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Beşamel sos, karnabaharın üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. İnmesine yakın kaşar peyniri rendesi serpilip tekrar fırına alınır. Kaşarlar eriyip hafifçe kızarınca kadar fırında tutulur. Sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder