8 Ocak 2008 Salı

KİRAZ ŞEKERLEME

Orijinal tarif ve resim :>>http://cafebrunch.blogspot.com/2008/01/findikli-kiraz-kurabiye.html
MALZEMELER:
2 paket petit-beurre bisküvi
1 çay bardağı vişne nektarı
2 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Ayrıca:
bir miktar kiraz sapı
100 gr fındık içi


YAPILIŞI:
Bisküviler rondoda çekilir. İçine bal, süt, pudra şekeri, vişne nektarı , (arzuya göre çay kaşığı ucu ile kırmızı gıda boyası) eklenip iyice yoğrulur. Pürüzsüz bir kıvama gelen hamurdan minik toplar hazırlanır. İçlerine birer fındık konup yuvarlanır. Toz şekere bulanan misketlere kiraz sapı batırılarak kiraz görünümü kazandırılır.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)