MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
350 gr kuzu eti (kuşbaşı)
2 su bardağı pirinç
350 gr kuzu eti (kuşbaşı)
2 patates
2 adet havuç
1 kâse bezelye
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
3 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI:
Kuzu eti, orta hararette kendi yağında (suyunu bırakıp çekene ve kızarana kadar) kavrulur. Kızaran etlere tuz ve kekik serpilir. Kuzu etinin but tarafından kuşbaşı hazırlanması gerekir. Dana eti kullanıldığı takdirde, etlerin (lokum gibi yumuşacık bir kıvam alabilmesi için) haşladıktan sonra kavrulması tavsiye edilir.) Pirinç önceden tuzlu sıcak suda ıslatılıp yıkanıp süzülür. Tereyağında pirinçler berraklaşana kadar kavrulur. Tuz ve ölçülü kaynar su eklenerek klasik bir pilav sade pişirilir. Pilav demlenene kadar, patatesler küp şeklinde doğranıp kızartılır. Havuç da aynı şekilde küp şeklinde doğranıp kızartılır. (Arzuya göre haşlanmış havuç da kullanılabilir.) Bezelye ile karıştırılır. Ortası boş, dilimli bir kek kalıbına demlenen tereyağlı pilav doldurulup hafifçe bastırılır. Büyükçe bir servis tabağına ters çevrilir. Kuzu etleri ve kızarmış sebze küpleri ile bezelyeli sebze karışımı da, ortadaki boşluğa ve pilavın çevresine döşenir. Arzuya göre dekore edilip sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder