11 Ocak 2008 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU ANTEPFISTIKLI KREP

MALZEMELER:
Krep için:
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı şeker
1 çimdik tuz
aldığı kadar un (yaklaşık 1 su bardağı un)

Çikolata sosu için:
125 gr margarin
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı süt

Süslemek ve servis için:
yeşil toz fındık
çilek, böğürtlen
kaymaklı dondurma
YAPILIŞI:
Klasik bir krep hamuru hazırlanıp dinlendirilir. Az yağlı teflon tavada arkalı önlü kızartarak, ince krepler pişirilir. Sos malzemesi ile muhallebi kıvamında koyu bir sos pişirilir. Kreplerin üzerine, puding kıvamındaki çikolatalı sos sürülür. Krepler rulo haline getirilir veya arzu edilen formda servise hazırlanır. Yeşil toz fındık serpilip çilek veya böğürtlenle süslenerek kaymaklı dondurma eşliğinde ikram edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)