5 Ocak 2008 Cumartesi

sade poğaça (pastane poğaçası)

MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt+su karışımı
250 gr tereyağı
½ paket yaş maya (21 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta akı
aldığı kadar un

Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısısusam

YAPILIŞI:
Maya, ılık süt, tuz ve şekerle eritilir. Un hariç kalan malzemeler eklenir. Karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip oldukça yumuşak, biraz ele yapışan bir hamur yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. İki misli kabaran hamur tekrar yoğrulup gazı çıkartılır. Poğaça şekli verilip tepsiye dizilir. Tepsi mayası için tekrar yarım saat mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam serpilip önceden ısıtılmış sıcak fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.