MALZEMELER:
1 kg kemer patlıcanı
1 kg kemer patlıcanı
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
½ limon
2-3 diş sarımsak
Süslemek için:
maydanoz yaprakları
limon
zeytin
Süslemek için:
maydanoz yaprakları
limon
zeytin
YAPILIŞI:
Patlıcanlar bıçakla veya şişle birkaç yerinden delinir. Ocak üzerinde iyice közlenip kabukları soyulur. Sıcakken tahta üzerinde kıyılarak macun haline getirilir. Salatanın sosu için: Zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve baharatlar bir kapta karıştırılır. Patlıcan püresine eklenip iyice karıştırılır. Servis tabağına düzgünce yayılan salatanın üzeri, zeytin, limon dilimi ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder