7 Ocak 2008 Pazartesi

CEVİZLİ KRİSTAL KURABİYE

MALZEMELER:
250 gr margarin (oda ısısında)
1 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
½ çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un (yaklaşık 4- 5 su bardağı)

Üzerine:
1 yumurta akı
50 gr ceviz içi (dövülmüş)
4 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:
Kurabiye malzemesi ile, fazla yumuşak olmayan, sertçe bir hamur yoğrulur. Un, kontrollü olarak eklenerek kıvamı ayarlanır. Hamur bekletilmeden 1,5-2 parmak kalınlığında rulo haline getirilir. Hafifçe bastırılıp bıçakla verev dilimlenir. Çatalla çizgiler yapılan verev kurabiyeler önce yumurta akına, sonra da (şeker eklenmiş) dövülmüş ceviziçine bulanır. Arzuya göre klasik formda (yuvarlak vb.) kurabiyeler de yapılabilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilen kurabiyeler, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında (yaklaşık 160 derecede) pişirilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)