MALZEMELER:
1 adet iri kereviz
½ çay bardağı portakal suyu
½ adet elma
50 gr ceviz içi
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı yoğurt
tuz
YAPILIŞI:
Kereviz ve elma soyulup rendelenir. Kararmaması için üzerine biraz limon sıkılır. Portakal suyu eklenip karıştırılır. Mayonez, yoğurt, irice dövülmüş ceviz içi ve yeteri kadar tuz eklenir. Karıştırılır. Servis tabağına döşenir. Üzeri ceviz içi ile süslenerek servis edilir. Daha şık bir sunum için, portakallar ortadan kesilir, görsellik için kenarları zigzag şeklinde de kesilebilir. İçleri salata ile doldurularak servise sunulur.
1 adet iri kereviz
½ çay bardağı portakal suyu
½ adet elma
50 gr ceviz içi
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı yoğurt
tuz
YAPILIŞI:
Kereviz ve elma soyulup rendelenir. Kararmaması için üzerine biraz limon sıkılır. Portakal suyu eklenip karıştırılır. Mayonez, yoğurt, irice dövülmüş ceviz içi ve yeteri kadar tuz eklenir. Karıştırılır. Servis tabağına döşenir. Üzeri ceviz içi ile süslenerek servis edilir. Daha şık bir sunum için, portakallar ortadan kesilir, görsellik için kenarları zigzag şeklinde de kesilebilir. İçleri salata ile doldurularak servise sunulur.