8 Ocak 2008 Salı

MOR LAHANA (SİRKELİ SALAMURA) (TURŞU/SALATA)

MALZEMELER:
1-2 kırmızı lahana
2 yemek kaşığı tuz
sirke (üzerini geçecek miktarda)

YAPILIŞI:
Kırmızı lahana incecik kıyılır. Tuzla iyice ovulur. Yarım saat bekletildikten sonra iyice sıkılarak yıkanır ve süzdürülür. Cam kavanoza doldurulur. Üzerini geçecek kadar sirke eklenir. Kapağı sıkıca kapatılır. Buzdolabında en az 2-3 hafta saklanabilir. Salatalarda gerektikçe, yeteri miktarda sirkeden çıkarılarak kullanılır.

1 yorum:

Murat ATASOY dedi ki...

ya bunu yapmanın daha hızlı bir yolu yokmu canım çok çekti :D mor lahana aldım gedim valla şöle 1-2 saatte olmazmı bu

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)