21 Ocak 2008 Pazartesi

MİLFÖYLÜ TALAŞ BÖREĞİ

MALZEMELER:
15 adet milföy hamuru
500g kuzu kuşbaşı et
250g haşlanmış bezelye
2 soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz

Üzerine:
1 yumurtanın sarısı
çörek otu
susam

YAPILIŞI:
Etleri kendi yağında kavrulmaya bırakılır. Daha sonra sırası ile ince kıyılmış soğanlar, ezilmiş sarımsak, salça, baharat ve hizasına kadar su eklenir. Etler suyunu çekene ve kendi yağında (salçalı sosunda) kalana kadar hafif ateşte pişirilir. (Et yahnisinin suyu çok az kalmalıdır.) Bezelye ve küp küp haşlanmış havuç, patates de ete katılıp karıştırılır. Tuz, kekik ve diğer baharatlar ile tatlandırılır. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz da börek harcının içine katılır.
Milföy hamurları buzluktan alınır ve 5 dakika çözülmesi için bekletilir. Her kare hamura yeteri kadar iç harç konulur ve bohça gibi kapatılır. Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlı tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu ve susam serpilerek sıcak fırında üzeri nar gibi kızarana dek (180-200 derecelik fırında) pişirilir. (Arzuya göre tavuklu iç harç veya başka börek harçları ile de börek hazırlanabilir. Orijinal talaş böreği, bu şekilde yapılandır.) Milföylü talaş böreği sıcak olarak servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)