21 Ocak 2008 Pazartesi

zeytin piyazı

MALZEMELER:

250 gr Sarı ulak vb. (iyi cins)yeşil zeytin (çekiçte kırma zeytin)
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı isot
1 çay bardağı nar ekşisi
100 gr ceviz içi
50 ml sızma zeytinyağı
tuz
karabiber
pul biber
1 limon suyu
½ demet maydanoz
½ demet taze soğan

YAPILIŞI:

Tercihan Sarı ulak cinsi veya başka iyi cins, çekiçte kırma yeşil zeytin, (bombeli şişe tersi ile kırılıp, her gün suyu değiştirilip acısı alınmış ve salamura yapılmış olmalı) yeşil zeytinin çekirdekleri çıkartılır. Dilim dilim doğranır. İri dövülmüş ceviz içi, az miktarda sıcak suda ıslatılmış isot, ezilmiş sarımsak, ve diğer malzemeler ve baharatlar da eklenip iyice karıştırılır. Arzuya göre biraz daha sızma zeytinyağı eklenerek meze tabağında veya kahvaltıda servise sunulur. Kökeni Antep’e ait lezzetli bir aperatiftir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)