5 Ocak 2008 Cumartesi

LİMONLU VİŞNELİ KEK

MALZEEMELER :
4 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri veya şeker
1 su bardağı sıvıyağ

½ su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı vişne
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu

YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker en az 5-10 dakika, beyaz krema haline gelinceye kadar çırpılır. Sıvı yağ, yoğurt eklenir. Tekrar çırpılır. Limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir. Karıştırılır. Kuru maddeler ayrı bir kapta elenip karıştırılır. En az iki defa elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya, kek hamuruna eklenip tahta kaşıkla (fazla çırpmadan) karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülen hamurun üzerine (çekirdeksiz) vişne serpilir. Önceden ısıtılmış 150-170 dereceli fırında, kek içini çekene kadar pişirilir. Soğutulur. Pudra şekeri serperek servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)