SAVOYER (KEDİDİLİ BİSKÜVİ)
MALZEMELER:
1 su bardağı pudra şekeri (veya şeker)
3 yumurta akı
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı (yaklaşık 125 gr un)
YAPILIŞI:
Yumurta beyazına pudra şekeri yavaşça yedirilerek beyazlayana kadar mixer ile çırpılır. Beyazlaşan kremaya vanilya ve yumurta sarıları teker teker yedirilerek çırpılır. Spatula ile iyice karıştırılır. Son olarak un yavaşça yedirilir. Eklenecek un miktarı, yumurta büyüklüğüne göre değişebileceğinden, kontrollü eklenip kıvamı ayarlanmalıdır. Koyu kıvamlı fakat akıcı bir kıvam elde edene kadar un eklenir. Hamur, yağlı kâğıt (fırın pişirme kâğıdı) üzerine, ince bir tabaka halinde yayılır. Ladyfingers (Kedidili) şekli vermek için ise, krema pompası yardımıyla, yağlı kâğıt üzerine, (Savayer bisküvi formunda) ince uzun şeritler sıkılır. 150-160 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Kedidili veya farklı formda bisküvi şeklinde, istenilen yerde ve şekilde kullanılır.
NOT:
İsteğe göre, ince ve bütün tabaka halinde pembe renkte pişirip su bardağı ile yuvarlaklar kesilir. Kup bardaklarına 2 yemek kaşığı süt kreması konulduktan sonra, yuvarlak bisküviler nescafeli su ile ıslatıldıktan sonra kremanın üzerine konulur. Bardağa sırası ile tekrar krema ve savoyer bisküvi dizilir. Bol kakao serpilerek, KUP şeklinde soğuk olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder