9 Ocak 2008 Çarşamba

dereotlu poğaça

MALZEMELER:
125 gr margarin (eritilmiş)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
2 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

İç harcı için:
1 kâse beyaz peynir (kıyılmış)
½ demet dereotu (ince kıyılmış)
½ demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı pulbiber

Üzerine:
1 yumurta sarısı
susam

YAPILIŞI:
İç harç harmanlanıp hazırlanır. Aldığı kadar un ile yumuşak bir poğaça hamuru yoğrulur. Dinlendirilip limon büyüklüğünde bezeler alınır. Yuvarlanarak hafif yağlı tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp arzuya göre susam serpilir. Önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)