EV İŞİ FINDIK LAHMACUN (FARKLI VERSİYON)
Dr. Oetker'den alınan bir tarifin uyarlaması olan bu fındık lahmacunlarının başlıca özelliği, hamurunun kabartma tozu ile hazırlanması. Arzuya göre fırında da kızartılabilir. Çay saatleri ve brunch için, ızgara mönülerinde aperatif olarak da sunulabilen bu minik lahmacunlar, klasik (orijinal) fındık lahmacun damak tadını fazla aratmayan, pratik bir tariftir....
MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 türk kahve fincanı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
500 gr kıyma (orta yağlı-dana-kuzu/karışık)
1 soğan (rendelenmiş)
1 patates (çiğ, rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI
Hamur malzemesi ile orta yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulur. İç malzemesi bir kapta iyice karıştırılır. Hamurdan küçük limon büyüklüğünde pazılar alınıp 15 cm çapında açılır. İç harç, kenarlardan 1 cm boşluk kalacak biçimde, düzgünce (hafif bastırılarak) yayılır. Kenarlardan ½ cm içe, üst malzemeye doğru kıvrılır. Lahmacunların önce harçlı yüzeyi, daha sonra da hamur kısmı olmak üzere, arkalı- önlü kızartılır. Kâğıt mutfak havlusu üzerinde yağı süzdürülüp sıcak olarak servis edilir. Çay saatlerinde, brunch ve ızgara mönülerinde aperatif olarak da sunulabilen, pratik, farklı bir tariftir.
*********
Temel tarifin kaynağı:
Bu reçete, Dr.Oetker'den alınıp uyarlanmıştır.