11 Ocak 2008 Cuma

LİMONLU KURU MEYVELİ KEK

MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
½ su bardağı sıvı yağ
200 ml süt kreması
aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı un) (tahin kıvamı)
1 su bardağı kurutulmuş meyve
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½ limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
Kek, klasik diğer kekler gibi hazırlanır. Yumurta ve şeker, krema haline gelene kadar iyice çırpılır. Sırasıyla sıvı yağ ve krema eklenir. Karıştırılır. Kuru maddeler(un, kabartma tozu ve vanilya) karıştırılıp elenir. Sıcak suyla yıkanıp süzülmüş, karışık meyve kuruları karıştırılır. Limon suyu eklenir ve tekrar karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına boşaltılan kek hamuru, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında , kek içini çekene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)