MALZEMELER:
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı su
75 gr ceviz içi
200 ml çiğ krema (süt kreması) (Almanya'da "Schlagsahne")
YAPILIŞI:
1 su bardağı şeker, kaserol içinde devamlı karıştırarak, karamelize olana dek kavrulur. Dikkatli bir şekilde su eklenerek hızlı hızlı karıştırılmak sureti ile karamel pişirilmeye devam edilir. (Arzu edilirse şeker ve su baştan itibaren de bir arada karamelize edilebilir.) Karamel koyu kıvamlı ve kahverengi olmalıdır. Bu aşamada iri dövülmüş ceviziçi de eklenir ve 3-5 dakika daha pişirilir.Bir küçük kutu süt kreması (200 ml çiğ krema) eklenir. (Almanya'da orijinal tarifte "Schlagsahne" kullanılır.) Bir yandan sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha, pürüzsüz ve koyu bir sos elde edene dek pişirilir. Nefis karamel sos hazırdır. Arada bir karıştırarak soğutulur.
Her türlü tatlılarda kullanılabilecek nefasette muhteşem bir sostur.