8 Ocak 2008 Salı

KUPTA TİRAMİSU (SADE VEYA SAVOYER İLE)

MALZEMELER:
Kreması için:
500 ml süt
3 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri

Sosu için:
1 yemek kaşığı nescafé
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı kaynar su

Üzeri için:
50 gr kakao

Süslemek için:
rulo gofret
Ayrıca:
150 gr savoyer bisküvi (arzuya göre)

YAPILIŞI:
Labne peyniri hariç bütün malzeme çırpılıp tencereye alınır. Hafif ateş üzerinde devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alınıp hafif ılınmaya bırakılır. Mixer ile çırpılıp labne peyniri de kremanın içine eklenir. Tekrar iyice mixerlenip soğutulur. Nescafé ile sosu hazırlanır. Kuplara krema ve nescafé ile ıslatılmış kedidili bisküviler kat kat döşenir. Soğutulur. Üzerine bol kakao elenir ve rulo gofretlerle birlikte soğuk olarak servis edilir. (Sade olarak (kedidili bisküvi kullanmadan) da hazırlanabilir.)

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)