14 Ocak 2008 Pazartesi

kremalı sebzeli tagliatelle-parmesan peyniri ile

MALZEMELER:
250 gr. tagliatelle eriştesi
2 soğan
3-4 diş sarımsak
200 gr kültür mantarı
2 adet renkli biber (California biberi)
1 kırmızı biber
tuz
beyaz biber (taze çekilmiş)
1 kutu süt kreması
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ (haşlama suyu için)
1 tatlı kaşığı toz safran (zerdeçal/Hint safranı) (opsiyonel)

üzerine:
100 gr rende parmesan peyniri (yoksa rende kaşar da kullanılabilir)

YAPILIŞI:
Tagliatelle erişteleri , italyan usulü şekilde, ”al dente” (dişe dokunur, diri kıvamda) 6-7 dakika, tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenmiş kaynar suda haşlanır. Süzülür. Tagliatelle eriştenin sarı renkte olması arzu ediliyorsa, haşlama suyuna zerdeçal (Hint safranı) eklenir. Ayrı bir tavada sos hazırlanır. Bunun için; tereyağında ince kıyılmış soğanlar ve sarımsaklar sotelenir. Sirası ile jülyen doğranmış biberler ve mantarlar eklenerek bir müddet sotelenir. (Arzuya göre yeşil soğan, jülyen havuç ve kabak ya da başka sebzeler eklenebilir.) Mantarlar bıraktığı suyu çekince, tuz, çekilmiş beyaz biber eklenir. Çiğ krema eklenip karıştırılır. 1-2 dakika kaynatılır. Servis aşamasında; sos ısıtılıp; tagliatelle ile karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpilerek –bekletmeden- servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)