Bu tarifin orijinali, Mia Caramella Café’nin sahibi Serap Yomra’ya aittir. Tarifin ikinci versiyonu (pratik kiraz şekerleme) ise, vişne nektarı da içermektedir ve pişirilmeden hazırlanan tarzıdır.) Pratik kiraz şekerleme tarifi:>>http://cafebrunch.blogspot.com/2008/01/kiraz-ekerleme.html
MALZEMELER:
3, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
250 gr margarin
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Un elenip harmanlanır. Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve diğer malzemeler eklenip krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Unlu karışım pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar alınır ve fındık iriliğinde parçalar koparılır. İçlerine (tam ortalarına) birer fındık konulup yuvarlak misketler hazırlanır. Yuvarlanan misketlere birer kiraz sapı batırılır. Fırın tepsisi yağlanır ve unlanır. Hamur topları aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirilir. Çukur bir kapta 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası ve 1 çay bardağı su karıştırılır. Soğuyan kiraz kurabiyeleri renkli suya batırılıp tozşekere bulanır. Soğuk servis edilir.
MALZEMELER:
3, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
250 gr margarin
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Un elenip harmanlanır. Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve diğer malzemeler eklenip krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Unlu karışım pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar alınır ve fındık iriliğinde parçalar koparılır. İçlerine (tam ortalarına) birer fındık konulup yuvarlak misketler hazırlanır. Yuvarlanan misketlere birer kiraz sapı batırılır. Fırın tepsisi yağlanır ve unlanır. Hamur topları aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirilir. Çukur bir kapta 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası ve 1 çay bardağı su karıştırılır. Soğuyan kiraz kurabiyeleri renkli suya batırılıp tozşekere bulanır. Soğuk servis edilir.