7 Ocak 2008 Pazartesi

GRATEN PATATES


MALZEMELER:
1 kg patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 diş sarımsak

Gratine etmek için:
(Sosu için: )
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzerine:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
Patatesler soyulup yuvarlak halka formunda dilimlenir. Orta boy borcam veya küçük bir tepsi, tereyağı ile hafifçe yağlanır. Patatesler tuz, karabiber, pulbiber ve ince doğranmış ya da ezilmiş sarımsak ile iyice ovalanıp karıştırıldıktan sonra, tepsiye veya borcama dizilir. Patatesleri gratien etmek için sos hazırlanır. Bunun için; yumurtalar ayrı bir kâsede tuz ve karabiber ile birlikte çırpılır. Süt eklenip tekrar çırpılır. Hazırlanan bu sos, patateslerin üzerine düzgünce dökülür. Patates graten sıcak fırına verilir. Pembeleşmeye başladığında fırından alınıp kaşar rendesi serpilir. Tekrar fırına verilerek, kaşar eriyip hafif kızarana kadar (yaklaşık 5-6 dakika) fırında kızartılır. Sıcak olarak, her türlü ızgaraların ve et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)