7 Ocak 2008 Pazartesi

cevizli karışık borani (patatesli ve kabaklı)

MALZEMELER:
4 adet kabak (rendelenmiş)
4 adet patates (haşlanmış)
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine:
1 büyük kâse sarımsaklı yoğurt (250-300 gr)

100 gr ceviziçi (dövülmüş)

YAPILIŞI:
Patatesler kabukları ile birlikte haşlanır. Sıcakken soyulup rendelenir. Kabaklar hafifçe kazınıp rendelendikten sonra (hafif ateşte) suyunu çekene ve pişene kadar sıvıyağ ile sotelenir. Soğutulur. Yoğurt ve dövülmüş ceviziçi ile karıştırılır. Servis tabağına (zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırılmış) patates püresi yayılır. Cevizli yoğurtlu kabaklı karışım da, patates püresinin üzerine döşenir. Cevizlerle süslenen borani soğuk olarak ikram edilir. Arzuya göre, patates püresi ve kabaklı cevizli yoğurtlu meze karıştırılıp patatesli kabaklı cevizli karışık borani olarak da hazırlanabilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)