1 büyük kâse yoğurt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
6-8 su bardağı su veya etsuyu
2 yemek kaşığı şehriye
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
1 tatlı pulbiber
1 yemek kaşığı nane
YAPILIŞI:
Un, eritilmiş tereyağında, unun kokusu gidip hafifçe pembeleşene kadar kavrulur. Devamlı karıştırarak su eklenir. Kaynayınca tel şehriye eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir kapta yoğurt tuz ile birlikte çırpılır. Çorbadan biraz alınıp yoğurda eklenir. Ezilerek kıvamı açılır. Yoğurtlu karışım, devamlı karıştırarak çorbaya eklenip kaynatılır. Tuz ve baharat ile tatlandırılan çorbanın üzerine sarımsaklı naneli yağ yakılıp, sıcak olarak servis edilir.