9 Ocak 2008 Çarşamba

rus salatası


MALZEMELER:
2 patates (orta boy)
3 havuç (orta boy)
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
5-6 adet kornişon turşu
8 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı yoğurt
tuz
karabiber
1 limonun suyu


YAPILIŞI:
Patates, havuç yumuşayana kadar haşlanır. (Hafifçe diri kalmalıdır.) Küp küp doğranan havuç ve patates, bezelye ile karıştırılır. Kornişonun birazı süs için ayrılır. Kalan kornişon dilimlenir veya küp küp doğranır. Mayonez, yoğurt, tuz, karabiber ve limon suyu ile koyu kıvamlı bir sos hazırlanır. Sos, salata malzemesine iyice yedirilir. Servis kâsesine veya tabağına döşenir. Üzeri arzuya göre kornişon ve maydanoz ile süslenerek servis edilir. (Mayonezle birlikte yoğurt kullanılması, salatanın daha hafif ve lezzetli olmasını sağlar. Arzu edilirse, orijinal tarife uygun olarak, sadece mayonez ile hazırlanabilir.)

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)