8 Ocak 2008 Salı

ŞEKER HAMURU

JELATİNSİZ ŞEKER HAMURU:

MALZEMELER:
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı likit glikoz
500 gr pudra şekeri


YAPILIŞI:
Glikoz ve yumurta, hamur yoğurma kabında karıştırılır. Üzerine pudra şekeri eleyerek eklenir. Malzeme iyice yedirilip yoğurmaya başlanır. Rengi beyaz hal alana kadar mermer tezgâhın üzerinde yoğurmaya devam edilir. Hamur pürüzsüz, eyaz ve ipeksi olana dek (çok iyi bir şekilde) yoğrulduktan sonra tezgâha pudra şekeri dökülür ve merdane ile ince bir şekilde açılır. Hamur açılırken, arada bir hafif şekeri serpilir. Biraz dinlendirdikten sonra; pasta, kurabiye vs. kaplamada kullanılır.
**********
Jelatinli Şeker Hamuru:
MALZEMELER:
1 kg pudra şekeri
125 gr glikoz
22 gr gliserin
10 gr toz jelatin
80 ml su
YAPILIŞI:
Toz jelatin soğuk suda eritilir ve eriyene dek suyu biraz ısıtılır. (Su kesinlikle kaynamamalıdır.) Pudra şekeri ve tüm malzeme eklenir. Hamur gibi yoğrulur. Hamur (çok fazla yoğrulmadan) parçalara bölünür. Renkli şeker hamuru elde etmek için, bu aşamada belirli bir miktarı ayrılıp arzu edilen renkteki (çok az)gıda boyası veya gıda boyaları

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)