MALZEMELER:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tavuk suyu özü (bulyon veya çeşni)
1 çay kaşığı kuru hardal
1/8 çay kaşığı beyaz biber
1 çay fincanı süt veya krema
YAPILIŞI:
Un tereyağında hafif ateşte kavrulur. Baharatlı et suyu, dövülmüş beyaz biber, kuru hardal eklenip 1-2 dakika kaynatılır. Ateşten alınıp, devamlı karıştırarak krema veya süt eklenir ve tekrar ateşe alınarak, püre kıvamına gelene kadar pişirilir.
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tavuk suyu özü (bulyon veya çeşni)
1 çay kaşığı kuru hardal
1/8 çay kaşığı beyaz biber
1 çay fincanı süt veya krema
YAPILIŞI:
Un tereyağında hafif ateşte kavrulur. Baharatlı et suyu, dövülmüş beyaz biber, kuru hardal eklenip 1-2 dakika kaynatılır. Ateşten alınıp, devamlı karıştırarak krema veya süt eklenir ve tekrar ateşe alınarak, püre kıvamına gelene kadar pişirilir.