12 Aralık 2007 Çarşamba

zeytinyağlı çalı fasulyesi



Malzemeler:
1 kg. çalı fasulye
4 tane domates
4 diş sarımsak
2 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası (arzuya bağlı)
1 yemek kaşığı biber salçası (arzuya bağlı)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sızma zeytin yağ
½ çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
Fasulyeler kılçıklarından arındırılır ve ortadan uzunlamasına kesildikten sonra jülyen doğranır. Soğanlar ince kıyılır ve sızma zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. İnce kıyılmış sarımsak, arzuya bağlı olarak salçalar eklenir ve bir müddet daha kavrulur. Fasulyelerin rengi hafif değişince soyulup küp küp ya da ince halkalar halinde doğranmış domates, fasulyelerin üzerine örtülür Fasulyeler, kapağı kapalı olarak, hafif ateşte, kendi halinde pişmeye bırakılır. Domatesler biraz yumuşayınca, tuz, karabiber ve şeker eklenir. Hizasına kadar su yaklaşık 1- 1,5 su bardağı) su eklenir. Fasulyeler hafif ateşte, yaklaşık 40-45 dakika, yumuşayıp suyunu çekene ve kendi yağına kalana kadar, pişmeye bırakılır. Kendi halinde soğumaya bırakılır. Servis tabağına döşenir. Arzuya göre süslenip soğuk servis edilir. (İsteğe göre, kavurmadan, malzeme çiğ olarak ve kat kat döşenerek de pişirilebilir. Piştikten sonra kalıplı olarak servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.)

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)