12 Aralık 2007 Çarşamba

ezme lahana çorbası (kremalı)


MALZEMELER:
1 küçük beyaz lahana
2 soğan
3 diş sarımsak
200 ml süt kreması
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
beyaz biber (taze dövülmüş)
6-8 su bardağı tavuk suyu

üzerine:
kırmızı biberli yağlı sos

servis için:
taze kruton
YAPILIŞI:

Soğan ve sarımsaklar ince ince kıyılır. Zeytinyağında sotelendikten sonra, iri parçalara doğranmış beyaz lahanalar ile birlikte, 5-10 dakika kavrulur. Tavuk suyu eklenir. Tuz ve baharat ile tatlandırılır. Lahanalar iyice yumuşayana kadar pişirilir. Çorba daha sonra blenderda çekilir. Çorbanın terbiyesi için; küçük bir kâsede un, yumurta ve limon suyu çırpılır. Çorbadan biraz eklenip ılıştırılır. Karıştırarak çiğ krema eklenip çorbaya iyice yedirilir. Çorbanın terbiyesi de eklenip sürekli karıştırarak tekrar kaynayana kadar pişirilir. Çorba bir taşım daha kaynadıktan sonra, kırmızı biberli yağlı sos ve kruton eşliğinde sıcak olarak servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)