MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
½ limon suyu
YAPILIŞI:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
½ limon suyu
YAPILIŞI:
Yumurtalar ve şeker, beyaz yoğun bir krema haline gelene kadar iyice çırpılır. Yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir. Vanilya ilâve edilir. Kabartma tozu ve un elenir, irmik de karıştırılıp yavaşça hamura katılır. Alt üst edilir. Yağlanmış orta boy tepsiye dökülen hamur, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirilir. Sıcak tatlıya daha önce hazırlanıp soğutulmuş kıvamlı şerbet gezdirilir. (Şerbeti, çok fazla yoğun olmamalıdır.) Soğutulup servise sunulur.