8 Aralık 2007 Cumartesi

yoğurt tatlısı


MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
½ limon suyu

YAPILIŞI:
Yumurtalar ve şeker, beyaz yoğun bir krema haline gelene kadar iyice çırpılır. Yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir. Vanilya ilâve edilir. Kabartma tozu ve un elenir, irmik de karıştırılıp yavaşça hamura katılır. Alt üst edilir. Yağlanmış orta boy tepsiye dökülen hamur, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirilir. Sıcak tatlıya daha önce hazırlanıp soğutulmuş kıvamlı şerbet gezdirilir. (Şerbeti, çok fazla yoğun olmamalıdır.) Soğutulup servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)