6 Aralık 2007 Perşembe

mantar kurabiye

"ÇAY SAATİ" adlı kitabından, yemek ustası Emine Beder'e ait olan, lezzetli bir kurabiye tarifidir....
MALZEMELER:
250 gr margarin veya tereyağı (oda ısısında)
2 yumurta
2 paket buğday nişastası (500 gr)
1 su bardağı un (aldığı kadar)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzerine bastırmak için:
2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:
Margarin ve pudra şekeri ezilerek beyaz krema haline getirilir. İyice karıştırılır. Yumurtalar, buğday nişastası, vanilya, kabartma tozu ve aldığı kadar un (yaklaşık 1 su bardağı) eklenip iyice karıştırılır. Yoğrulup dinlendirilen hamurdan, cevizden biraz daha büyükçe toplar yapılır. Kurabiyeler bir gazoz kapağı veya başka uygun bir kapak yardımıyla kakaoya biraz derince bastırılıp kurabiyelerin mantar görünümü alması sağlanır. Düzgünce şekil verilen mantar kurabiyeler, 150 dereceye ısıtılmış (orta ısıdaki) fırında, beyaz kalacak şekilde 15 -20 dakika pişirilir. Soğuk olarak servis edilir. (Not: Hem buğday nişastası hem de un içerdiğinden dolayı, ağızda dağılan, kıyır kıyır, çok lezzetli, mantar görünümü ile sunumu da oldukça değişik ve şık bir kurabiye çeşididir.)

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)