6 Aralık 2007 Perşembe

mantarlı sebze salatası

MALZEMELER:
2 kabak
2 havuç
10-15 taze fasulye
1 küçük kutu konserve mısır
10 brokoli
½ küçük karnabahar
150 gr kültür mantarı
tuz
karabiber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 yemek kaşığı sirke

YAPILIŞI:
Kabak, havuç, fasulye ayıklanıp jülyen doğranır. Brokoli ve çiçeklere ayrılmış karnabahar, diğer sebzeler ile birlikte 5-6 dakika, tuzlu kaynar suda blanşe edilir. (Sebzeler hafif diri kalmalıdır.) Mantarlar dörde bölünüp aynı şekilde haşlanır. Sebzeler süzülüp hafif soğutulur ve karıştırılır. Mantarlar ve konserve mısır da eklenir. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve sirke ile salata sosu çırpılıp hazırlanır. Sos, salataya gezdirilerek altüst edilir. Salata, cherry domates ve mısır taneleri ile süslenip servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)