30 Aralık 2007 Pazar

lorlu kurabiye

Hamur için:
250 gr tereyağı(oda ısısında)
½ su bardağı yoğurt
5 yemek kasığı pudra sekeri
½ limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
aldığı kadar un
İç harç için:
250 gr tuzsuz lor peyniri
1 su bardağı pudra şekeri

Üzerine serpmek için:
pudraşekeri

YAPILIŞI:
Hamur malzemeleri karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip kulak memesi kıvamında, yumuşak bir hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. İç harç için tuzsuz lor peyniri ezilir ve pudra şekeri ile iyice karıştırılır. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınır. Elle poğaça yapar gibi açılır. Ortası çukurlaştırılır. Lorlu pudra şekerli iç harç konulup kapatılır. Yuvarlanıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından alınıp üzerine bol miktarda pudra şekeri serpilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)