2 Aralık 2007 Pazar

susamlı tavuk salatası




MALZEMELER:
200 gram tavuk göğsü (bonfile),
50 gram susam,
2 yumurta,
1 su bardağı un,
1 demet Akdeniz Yeşilliği veya marul mevsim yeşilliği,
çeyrek demet maydanoz,
çeyrek demet dereotu,
3 yemek kaşığı hardal,
2 yemek kaşığı bal,
2 yemek kaşığı mayonez,
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ,
karabiber

YAPILIŞI:
Yumurtalar, tuz ve karabiberle çırpılır. Çok az su eklenerek açılır. Tavuklar önce una, daha sonra yumurtaya bulanır. Tavuk bonfileler daha sonra susama bulanarak kızdırılmış yağda kızartılır. Sosu için: hardal, bal ve mayonez karıştırılır. Kızarmış tavuklar soğuyunca, julyen doğranır. Verev parçalar elde edilir. Akdeniz yeşilliği yıkanıp, bir kısmı irice doğranır. Kalan marul yaprakları tüm olarak servis tabağına bombeli olarak döşenir. Üzerine hardallı sos gezdirilir. Susamlı tavuk parçaları da salata malzemesinin üzerine döşenir. Dereotu ve maydanoz ile süslenerek servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)