1 Aralık 2007 Cumartesi

balsamic sirkeli california salatası (hellim peynirli)


(KIZARTILMİŞ HELLİM PEYNİRİ İLE)
MALZEMELER:
4 California biberi (sarı ve kırmızı, közlenmiş)
2 yemek kaşığı kapari
2 yemek kaşığı file zeytin
50 gr beyaz peynir
50 gr hellim peyniri(üzeri için)
2 iri domates (konkase)
5-6 diş sarımsak
taze fesleğen (veya kuru fesleğen)
2 yemek kaşığı ançüez

Sosu için:
tuz
4-5 yemek kaşığı balsamik sirke
3/4 çay bardağı zeytinyağı
karabiber

Üzeri için:
1 kâse dolusu kruton
1-2 yemek kaşığı balsamik sirke

Süs için:
¼ demet Akdeniz yeşilliği (ya da iceberg, Lollarosa vb.)
4 dilim hellim peyniri
bir miktar California biberi (jülyen)
*Balsamik sirke: "Aceto Balsamico Di Modena"

YAPILIŞI:
California biberleri közlenip ince uzun şeritler halinde veya klasik jülyen biçimi doğranır. Beyaz peynir küp küp doğranır. Büyükçe bir salata kâsesinde iri konkase domates, peynir küpleri, közlenmiş California biberleri iyice harmanlanır. (Renkli biberlerin birazı süs için ayrılır.) Ançüez ve 1 yemek kaşığı kapari de eklenip altüst edilir. Salatanın sosu için; ayrı bir kapta; zeytinyağı, balzamik sirke, ince kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiber karıştırılır. Akdeniz yeşilliği yıkanıp iyice kurutulur. Servis tabağının bir kenarına garnitür olarak Akdeniz yeşilliği döşenir. Salata malzemesi de, balsamik sirkeli fesleğenli sos ile harmanlandıktan sonra, servis tabağına alınır ve düzgün bir biçimde yerleştirilir. Kalan kapari serpiştirilir. Salatanın üzerine biraz daha balsamik sirke gezdirilir. Salatanın üzeri, kalan renkli biber şeritleri ile süslenir. Arzuya göre; jülyen doğranmış hellim peyniri de, biraz yağda kızartıldıktan sonra, salatanın üzerine döşenir. Kruton serpiştirilir. (Hazır kruton kullanıalabileceği gibi; 5-6 dilim tost ekmeği küpler halinde doğranıp fırınlanarak da kruton elde edilebilir.) Biraz daha balsamik sirke gezdirilen salata, soğuk olarak servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)