2 Aralık 2007 Pazar

sarımsaklı havuç borani

MALZEMELER:
4 havuç (orta boy)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 diş sarımsak
tuz
1-1,5 su bardağı süzme ya da koyu kıvamlı yoğurt
½ su bardağı mayonez

Süslemek için :
dereotu
maydanoz
ceviz içi (iri dövülmüş)
kırmızı biber ile kızdırılmış yağ

YAPILIŞI:
Havuçlar iyice kazınıp yıkanır. İri olarak rendelenir. Zeytinyağında orta ateşte, havuçlar yumuşayana kadar sote edilir. Tuzu ve ezilmiş sarımsak eklenir. Ilıtıldıktan sonra yoğurt ve mayonez ile karıştırılır. Servis tabağına döşenir. Üzeri, arzuya göre, dereotu, maydanoz, dövülmüş ceviz içi ya da kırmızı biber ile kızdırılmış yağ gezdirilerek süslenip servise sunulur. (Not: Yoğurt- mayonez oranı arzuya ve istenen damak tadına göre ayarlanabilir.)

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)