7 Aralık 2007 Cuma

sarımsaklı mısır unu çorbası


MALZEMELER:
4 yemek kaşığı mısır unu
4 yemek kaşığı tereyağı
8 su bardağı su ve/veya et suyu
100 gr kuzu kuşbaşı (çok ince kıyılmış)
1 yumurta
1 büyük kâse yoğurt (250-300 gr)
1 limon suyu
tuz (yeteri kadar)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
4 diş sarımsak (ezilmiş)

YAPILIŞI:
Çok ince kıyılmış kuzu kuşbaşı etler iyice kavrulur. Etler bıraktığı yağı salıp geri çekene ve biraz kızarana kadar kavurmaya devam edilir. Tereyağı eklenir ve etler tereyağında da bir müddet daha sotelenir. (Etler mutlaka kuzu but tarafından kuşbaşı seçilmeli ve oldukça ince şerit, brunois veya jülyen formda kıyılmalıdır. Çorbanın terbiyesi de ayrı bir kapta hazırlanır. Bunun için; yoğurt, mısır unu, 1 su bardağı et suyu ve yumurta bir kapta iyice çırpılır. (Yayla çorbası tarifindeki gibi) Etlere, sürekli karıştırarak, yoğurtlu mısır unlu yumurtalı karışım eklenir. Yeteri kadar su ve/veya et suyu da eklenerek çorbanın kıvamı ayarlanır. Kaynama noktasına gelince ocağın altı kısılır ve çorba yaklaşık yarım saat daha, kısık ateşte pişirilir. Çorbanın kıvamı kontrol edilir. Gerekirse biraz daha sıcak su eklenebilir. Üzerine; ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ile tereyağlı sos yakılır. Bir taşım daha kaynatılan çorba sıcak olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)