7 Aralık 2007 Cuma

mahlepli tuzlu kurabiyeler (el işi tuzlular)


(PASTANE TUZLULARI)

MALZEMELER:
250 gr margarin
2 yumurta akı
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
½ çay bardağı su
aldığı kadar un (4,5-5 su bardağı)

Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı

çörek otu
susam
haşhaş

YAPILIŞI:
Un elenir. Diğer malzemeler eklenerek, fazla yumuşak olmayan sertçe bir hamur yoğrulur. Hamur üç bezeye bölünür. Küçük parçalar alınıp 20 uzunluğunda ince fitiller yapılıp brecel vs. gibi arzu edilen şekiller verilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu, susam, haşhaş serpilip 200-220 dereceye ayarlanmış, sıcak fırında altın sarısı renkte pişirilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)