(PASTANE TUZLULARI)
Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Un elenir. Diğer malzemeler eklenerek, fazla yumuşak olmayan sertçe bir hamur yoğrulur. Hamur üç bezeye bölünür. Küçük parçalar alınıp 20 uzunluğunda ince fitiller yapılıp brecel vs. gibi arzu edilen şekiller verilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu, susam, haşhaş serpilip 200-220 dereceye ayarlanmış, sıcak fırında altın sarısı renkte pişirilir.
MALZEMELER:
250 gr margarin
2 yumurta akı
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
½ çay bardağı su
aldığı kadar un (4,5-5 su bardağı)
aldığı kadar un (4,5-5 su bardağı)
Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
çörek otu
susam
haşhaş
susam
haşhaş
YAPILIŞI:
Un elenir. Diğer malzemeler eklenerek, fazla yumuşak olmayan sertçe bir hamur yoğrulur. Hamur üç bezeye bölünür. Küçük parçalar alınıp 20 uzunluğunda ince fitiller yapılıp brecel vs. gibi arzu edilen şekiller verilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu, susam, haşhaş serpilip 200-220 dereceye ayarlanmış, sıcak fırında altın sarısı renkte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder